4 maanden later! The story continues… 1

Ze zeggen het vaak, maar niets blijkt minder waar. De tijd gaat razend snel.
Mijn lieve trouwe volgers hebben natuurlijk al die tijd op het puntje van hun stoel gezeten en ik liet het even een tijdje afweten.. I’m so sorry!

Een verhuizing hakt er namelijk best in. Maar ondanks alles kan ik eigenlijk zeggen dat in de afgelopen vier maanden alles  de moeite waard is geweest en kan ik je vertellen dat ik nog nooit zo trots op mijn wederhelft, mijn familie, mijn vrienden, en vooral, mijzelf ben.
Om weer mijn ‘regular’ life op te pakken vond ik deze week een uitstekend begin om weer wekelijks te gaan posten. Heerlijk de maand juni. Ik heb iets met juni ;)

Let the story begin..

Ik heb bedacht om stap voor stap te posten over mijn gebeurtenissen de afgelopen tijd. Van kavel tot huis, van huis tot droomhuis! En ik eindig met van kavel tot tuin. Want op dit moment wordt daar druk aan gewerkt.

De datum stond vast. De mensen die mij een beetje kennen raden het al; de perfectionistische mij had natuurlijk al 2 maanden van te voren een schema klaar met wie, wat, waar en hoe. Ik kan mezelf niet bezig houden met sjouwen, stapelen, ophangen en timmeren, dus ik had mezelf de taak coördinator-verhuizing gegeven, haha.
16 April. Dat vond ik een mooie verhuisdag, dat is de dag dat we afscheid gaan nemen van onze klein maar fijne woning in Amsterdam-Oost, daar waar onze eerste date heeft plaats gevonden, ons eerste feestjes, waar we heerlijk onszelf konden zijn, waar we veel getafeld hebben en lekker gegeten. Waar ik de Albert Heijn en de Turkse supermarkt om de hoek ga missen, en de poepende duiven op ons balkon.

16 April betekent 5 weken keihard werken om ons huis af te krijgen. Want voor deze datum wil ik zo goed als een leefbaar huis hebben. Met stormend water, een goed bed, een heerlijke kledingkast en een fijne vloer.
5 weken moet lukken. Mijn strakke agenda ging naar alle mensen die ons zouden helpen, en de klusjesmannen werden ingeschakeld. Besloten was om niet zelf te gaan verven maar om dit allemaal te laten doen. Het was toch een behoorlijke lap, en ik, maar vooral mijn hard werkende man had geen zin om na het werk nog met een kwast in zijn handen te staan. Werkspot was hierin de uitkomt. En oh, wat een goede deal hebben we kunnen maken. Nog steeds is dit denk ik het beste wat we hebben kunnen doen. Meteen alles netjes en correct. En nog een tip, veel bellen, veel communiceren, veel in contact blijven met de mannen die aan het werk zijn in je huis, zo verloopt alles veel beter.

Aldaar was de eerste week onze hele huis heerlijk in de kleur RAL 9010 geverfd. Overigens eerst glasvezelbehang en daarna verf. Raad ik iedereen aan die in een nieuwbouw huis gaat wonen. Het huis leek meteen 2 keer zo groot, ik had geen stof meer aan mijn jas hangen als ik naar binnen liep en het kreeg al een beetje warmte, heerlijk! Ons huis begon al een klein beetje op thuis te lijken!
Week 2 was net zo spannend, want de gietvloer moest gegoten worden, en daar komt heel wat bij kijken! (Of maakte wij onszelf dat gewoon wijs?)

Zo, een heerlijk goed begin van de maand juni! Ik heb iets met juni. Goh, wat was het ook alweer? Werd ik niet nog een jaar ouder deze maand?

Volgende keer meer!

Veel liefde,

Pris

IMG_0111

IMG_0767