9 dagen zonder Facebook 4

En? Ben ik gelukkiger zonder Facebook?

Ben jij gelukkiger zonder Facebook?

Heb je met mij meegedaan? Ik heb het 9 dagen vol gehouden. Knap toch? Of slaat het nergens op om dit knap te vinden…

Eigenlijk niet, want zo moeilijk is het niet, en eigenlijk vond ik het ook wel erg fijn. Maar mijn Facebook deleten? Nee zeker niet, daar ben ik een veel te nieuwsgierig mens voor :).

Meestal scrolde ik namelijk nog wel een tijdje voordat ik naar mijn bed ging of als ik in de ochtend op stond. Maar dat was nu even niet aan de orde. En dat was eerlijk gezegd wel prima zo. Ik denk zelfs het beste wat hieruit voort is gekomen.

Laat ik even met de positieve dingen beginnen. Ik had tijd over. Dat klinkt wel gek toch? Maar vaak als je na je werk thuis komt kijk je eerst even op Facebook. Of na die heerlijke afwas. Hop, even scrollen. En nu was dat niet zo. Mijn wederhelft en ik besteden redelijk veel tijd aan communicatie, goed luisteren, eventueel adviseren…maar blijkbaar was hier nog meer ruimte voor. En vanzelfsprekend, gaat de tv dan uit, zit je wat langer aan tafel en doe je weer eens een spel. Naja. Wederhelft de Playstation. Ik yoga. Wat mij tijdens deze dagen wel is opgevallen is dat ik meer op NU.nl ging kijken. Gewoon om even wat te lezen te hebben. Waarschijnlijk gebruik ik dus Facebook ook op momenten dat ik mij even verveel of niets te doen heb, en blijkbaar vang ik dat zo op…want een boek pak ik dan weer niet. Misschien een uitdaging voor de volgende keer, 9 dagen zonder internet?
Wat ik ook als prettig ervoer was dat ik niet zo meegesleept was is andermans zaken, en dan bedoel ik vooral bij de zaken die in de wereld gebeuren, waar ik niet altijd zin in heb.
En ik besteedde meer tijd aan mediteren, en online shoppen voor het huis (wordt dat als een positieve ervaring gezien?) haha.

Het minder prettige eraan was dat er veel minder op mijn blog gekeken werd en er waren veel minder visitors. Goed om voor mij te weten dat ik mijn doelgroep op een andere manier moet uitbreiden dan alleen op Facebook. En Facebook is natuurlijk gewoon een social-media-tool. En ik denk dat dat voor mij ook het grootste doel is om Facebook voor te gebruiken. Want zelfs onze nieuwe buren leren wij straks kennen via Facebook. En dat wil je natuurlijk niet missen..niks aan het toeval overlaten.

Dus ja, is het nou echt de nieuwsgierigheid en social aspect wat mij met Facebook bindt? Want ben je niet nieuwsgierig naar iets wat misschien niet de werkelijkheid is? Who knows. Ik heb besloten om in ieder geval ‘bewust’ te Facebook-en. Niet continu maar op mijn scherm te kijken en de posts vooral niet te serieus te nemen.

Wat vond jij?

Veel liefde (want daar draait het om..), Pris