Flower of Life – Ik geef je verlichting 0

Nee.

De genen van een creatief brein heb ik niet. Althans, ik denk ze niet te hebben. Smaak heb ik daar in tegen weer wel. Interieurs inrichten of leuke spullen bij elkaar zoeken gaat mij erg goed af. Maar.. Kleuren, schilderen, tekenen, of een metafoor zelf bedenken bij een kunstwerk, vind ik moeilijk, gek hé? Of misschien maak ik het mezelf wel te moeilijk. Hetzelfde betreft de piano die we net gekocht hebben. Mijn wederhelft gaat daar helemaal in op en strijkt zo een paar mooie nummers neer. En ik blijf nog hangen in vader-jacob en krijg het nog niet voor mekaar om links en rechts afzonderlijk van elkaar te gebruiken op verschillende toetsen (de centrale c weet ik inmiddels wel te vinden).

Ik denk dat deze genen geheel in mijn broer zijn gestopt. Aangezien mijn ouders ook creatief zijn. Maar goed, laten we het gewoon niet hebben over het ‘gene’ waar mijn kracht gewoon niet ligt, haha.

Kunst vind ik namelijk wel heel erg mooi. Vooral als het gevoel uitstraalt, emotie, warmte. En geen idee of ik daar verstand van heb, maar dat is gewoon iets persoonlijks.

Zo viel de eerste ontmoeting met mijn schoonouders mij meteen het enorme schilderij boven de eettafel op. Prachtig. Het deed mij denken aan het oneindigen, iets spiritueels, een verbintenis. De kleursamenstelling vind ik ook bijzonder mooi. Mijn schoonvader bleek kunstenaar en nog veel meer prachtigs te hebben.

image

Het heet de ‘ Flower of Life’ en zoals mijn schoonvader is, stond er een verassing voor mij klaar. Mijn enige echte EIGEN Flower of Life. Wauw. Onbetaalbaar.

Deze krijgt een mooie bijzondere plek in ons (nieuwe) huis. Al snel ben ik op zoek gegaan naar een mooie plafondlamp want zoals mijn schoonvader spreekt, de ‘verlichting’ is het allerbelangrijkste – letterlijk en figuurlijk :).

Ik kwam terecht op de site van Eyoba, een online woonwinkel voor design meubels. Ik had hier nog nooit van gehoord maar ze hebben hier veel gave spullen en mooie lampen! Ze hebben ook een groot assortiment aan barkrukken en landelijke salontafels, dus wie weet shop ik hier nog wel meer vandaan. (Echt, we moeten nog zoveel kopen dat ik gewoon niet meer weet waar ik moet beginnen!)

De lamp heb ik iniedergeval net binnen! en hij is prachtig. Zoals jullie weten hou ik van grijs, en krijgen wij ook een grijs (zowel van buiten als binnen) huis, met een tikje modern, vintage, en industrieel! Helemaal mijn smaak dus. Hoe meer ik er over schrijf, ik meer en meer zin ik krijg om te verhuizen!

image

Ik kan niet wachten om mijn Flower of Life straks te zien schitteren in ons nieuwe huis!

Wat voor moois hebben jullie in huis hangen?

Veel liefde,
Pris