Hoe zal jou droomhuis eruit zien? 0

Het tijdperk van Villa Kakelbont is voorbij. Als ik naar foto’s kijk van hoe mijn kamer er vroeger uit zag, lach ik mij kapot. Ik hield van veel, heel veel spullen blijkbaar. En dat alles in een klein kamertje. Maar het inrichten van een interieur vond ik altijd leuk om te doen. En volgens mij was ik daar ook wel goed in. En nog steeds. Daarnaast wisselde mijn smaak in de loop der jaren. Van lief, naar gothic, naar punk, naar zen en gezellig. Die arme vader van mij, die heeft mij daar iedere keer weer een klus aan gehad.

Netjes was ik wel, en heel schoon. Geen troepjes, rommeltjes, of verdwaalde sokken. En hier ben ik helaas (zeg ik helaas?!) nog steeds een ster in. Soms tot ergernis van mijn vriend.
Maar ach.

Het liefst woon ik in een huis dat binnen een half uur schoon gemaakt kan worden. Zal dat bestaan? Wonen op 45m2 is dan nog steeds zo gek nog niet he?! Hoe ga ik dat aanpakken als we straks in een groter huis wonen?

Enfin, mijn smaak is dus redelijk strak. Maar wel zen. Het moet iets warms, maar ook iets rustigs uitstralen. En iets levendigs, iets relaxt. Zoiets als dat iedereen zich welkom in het huis voelt en zich thuis, en ontspannen voelt. Zoiets als dat je een sauna instapt en denkt, oeh, mag de temperatuur iets lager?…warmte dus.

hipieDe basis is dus ook wit en grijs. De spulletjes mogen kleuren hebben. Ik blijf toch altijd een beetje een hippiemeisje, dus een toefje hippie-stijl maken het geheel compleet. Niet teveel meubels, maar de meubels die er staan moeten wel leven. Industrieel en hout bijvoorbeeld. Ik hou van hout. Behalve op het plafond en de wanden.

Eigenlijk geheel het tegenovergestelde van waar we nu wonen. Ik moet zeggen, het straalt wel rust en warmte uit, het is gezellig, de mensen zijn welkom, voelen zich denk ik ook welkom, maar het tijdperk kliklaminaat is ook wel weer geweest…En dan zo lekker beige….heerlijk.
Nu stoppen we hier bewust geen geld in, aangezien we ongeveer binnen nu en 10 jaar hier wel weg zijn. Ik hou het nu nog even op een ruime marge, niets in het leven heeft haast. En soms komt het meteen op je pad. Ik ben het eens met beide.

Het leuke van het feit dat je weet dat je ooit gaat verhuizen  is het uitzoeken van spullen en bekijken van woon en interieursite ’s. Nu is dat ook echt een vrouwen-ding, of het is gewoon een feit dat vrouwen vaak hun zinnetje doordrijven als het om het interieur gaat. Naja, het is vast geen feit, maar meer een aanname. Laten we zeggen, dat ik zoiets ervaar binnen mijn eigen vriendenkring.
Het is, als je gaat samenwonen, natuurlijk geweldig als je dezelfde smaak hebt, en zo niet, is het weer even een uitdaging.
Ik denk dat wij die uitdaging aangaan. Met alle liefde.

interieur

moderne-hippies

wonen wonen2

Vinden jullie mijn stijl leuk? Lijkt het op jou stijl? Nog enkele tips?

Achja, voorlopig is het nog een droom..

Nog een hele fijne zondag!

Veel liefde, Pris