Ik hoorde het mij nog zeggen… “Ik ben nooit ziek!” 2

Ja hoor.
Ik hoorde het mij vorig week nog zeggen, ik ben nooit ziek! Naja als je de statistieken mag geloven, meldt een gemiddeld persoon (tsja, wat is dan gemiddeld vraag je jezelf af) zich drie keer per jaar ziek en krijgt een persoon één keer per jaar de griep. Ik vraag mij af of dit waar is. Of het is mij al die jaren gespaard gebleven?
Lucky me.
Dan heb ik mijn portie nu wel weer gehad. Blijkbaar ben ik dus ook ziek te krijgen. Het was vast een momentje van lage weerstand en veel ziektekiemen. Vast van die man uit de bus, of die snotterige vrouw in de trein!’ Natuurlijk niet.

Mijn instelling is, pas als je ECHT koorts hebt, je van voren niet meer weet dat je van achteren leeft, ga je naar bed. Vast van mijn gezin mee gekregen. Dus het feit dat ik nu laveloos op de bank hang biedt  mij veel weerstand. Want ja, die opdracht moet echt af. Of het huis moest echt schoon. Of die yoga les moet ik nu helaas laten schieten.

Sterker nog, eigenlijk irriteer ik mij wel eens aan mensen die heel vaak ziek zijn. Eet eens wat meer wortelen, denk ik dan.

Maar goed. Weerstand bieden heeft geen zin. Nooit eigenlijk.

En ja, buiten het feit dat ik alleen maar op de bank of bed lig, zijn tips altijd welkom! toch?

Dus hierbij:

1.Slapen slapen slapen slapen……
Tip: neem voor je in de avond gaat slapen een paracetamol,dit verminderd de pijn, en je slaapt beter door. Overdag zal ik het niet doen, want koorts is natuurlijk ook ergens goed voor.

2. Eet toch een beetje gezond. Eten is überhaupt het laatste waar je aan denkt als je misselijk en ziek bent, maar laat die chocoladetaart echt even staan als je toch een tikkeltje honger begint te krijgen; kies toch voor die heerlijk wortel, of appel, of banaan…

3. Probeer ook wat te drinken. Het lukt mij op dit moment ook met tegenzin, maar zoethout thee, gemberthee, zijn allemaal goed voor de maag. Gember is trouwens ook goed tegen misselijkheid! En zoethout tegen maagzweren.

4. Neem echt rust als slapen je niet lukt. Dus niet de was gaan doen, gaan stofzuigen…je lichaam heeft alle energie nodig om te herstellen. Pak je laptop, boek of ipad en ga lekker lezen of zet een leuke serie op! (en dan wel een beetje een vrolijke serie…:)

5. Jaaa, daar zijn die heerlijke geitenwollen sokken en dikke trui weer. Maar dit keer is alles geoorloofd. Je loopt er toch al als een verzopen kat bij dus trek je heerlijke dikke trui aan als je het koud hebt. Mocht het warm worden weer even wat luchtigers aan! Als het allemaal maar comfortabel is, want elk spiertje doet pijn!

6. Fresh air! Ook belangrijk, zet even alles open om even goed te luchten. Het is ook niet waar dat je helemaal niet naar buiten mag, even met je gezicht buiten op je balkonnetje of tuintje  kan even heerlijk zijn.

7.Zet mooie muziek op, luister aandachtig en focus je aandacht daarop in plaats van op het ziek zijn en ellendig voelen. Probeer rustig te ademen en goed door te ademen, vaak ga je in een heel verkrampte houding liggen.

8. Neem een douche. Niet te lang want dat kost je veel energie, maar jezelf even verfrissen doet vaak een hoop goed.

9. Ga echt pas weer aan de slag als je ECHT beter bent. Anders lig je er over een aantal weken weer als een verzopen kat bij.

10. Maar de beste remedie is nog: ‘even lekker vertroeteld en in de watten gelegd worden’  en dit dus ook toelaten…en nee, ik heb geen ebola. Mocht je het echt geloven ;), maar beroerd voel ik mij wel..

foto

Ik hoorde het mij vorige week nog zeggen, ik ben nooit ziek! Nou, dat zeg ik dus ook nooit meer!
Voor nu trek ik maar weer de deken over mijn hoofd, theetje, worteltje en banaan naast mij op de tafel en morgen weer een dag! Mij krijgen ze niet klein. Denk ik dan.
Ben jij vaak of op dit moment ziek?
Hopelijk helpen mijn tips!

Veel liefde, en beterschap. En vooral geen weerstand ;), Pris