Kom maar op met die handtekening! 0

Nee, we zijn niet stiekem getrouwd (we zijn er wel even tussen uit gepiept om vooral te chillen/genieten van de zon/en heeel veeel te eten).

Maar..voordat we even wegpiepte nog even snel bij de notaris geweest. Klinkt mij als iets heel serieus, en iets waarbij je veel handtekeningen moet zetten. Op tijd komen lijkt mij hierin heel belangrijk. Iets wat ons natuurlijk weer eens niet gelukt is..
15 minuten te laat (en doorweekt van de regen..) stapte wij een statig kantoor binnen. Bent u met de auto? nou dat lijkt mij dus niet..( en daarnaast, hebben wij ook nog eens geen  auto, op zo een dag al treurig genoeg, haha)

Oke, weer even onze serieuze pet op, want dit is iets heel officieels. Grote mensen dingen. Een goedlachse jongedame loopt naar ons toe en neemt ons mee naar haar iets te grote kantoor. Daar zag ik ze al liggen, netjes opgestapeld in tweevoud. De papieren om eindelijk onze hypotheek officieel mee te maken.

Dan denk je, hoppa, tekenen, klaar.

Maar dat is iets te simpel, want elk regeltje wordt natuurlijk nauwkeurig doorgemeten. De helft begrijp ik niet, met de hoop dat mijn werderhelft dit allemaal haarfijn in zijn brain opslaat en dit later in begrijpelijke taal aan mij uitlegt. En..Opeens schiet mij het dertigers dillema weer te boven.  Ik zit daar als een net 30 jarige te luisteren alsof ik al een grote vrouw ben, die zich met grote mensen dingen zich bezig houdt. Best spannend toch?! Wat een verantwoordelijkheid ineens! en wordt er een beetje hyper van.

Uiteindelijk krijg ik het idee dat het vooral gaat over wat onze rechten zijn (en vooral over wat juist niet..) zodat iedereen ingedekt is. Jaja, regeltjes, papiertjes, bureaucratie, ten top! En nu maar hopen dat ik niet getekend heb voor een vuilstortplaats voor mijn huis, haha.

Na ongeveer 30 pagina’s, zie ik dan eindelijk het laatste papiertje in mijn vizier waar het kopje ‘handtekening; boven staat. Yes, Let’s do it! Na al die tijd wachten, kom maar op met die handtekening!

Pen neer, BAM! ‘Gefeliciteerd Meneer en Mevrouw, u bent officieel eigenaar van een (nu nog stuk grond), het bouwen van uw woning mag van start gaan’!!

Medio Maart hopen wij erin te zitten! whaaa! Spannend! (tot die tijd natuurlijk veel update’s!!)

Veel liefde,

Pris

handtekening