Maak een interieurmatch! Waar kies jij voor? 0

In mijn eerdere blogpost had ik het al over mijn smaak qua interieur. Nog steeds ben ik het hiermee eens . De kunst ligt hem nu in het zoeken naar de juiste materialen, en een match, en een partner die het met je eens is. Hoe doe je dat toch?

Nou de keuken is in ieder geval al samengesteld, afgestemd op een redelijk strak/industrieel interieur. Kies niet voor een landelijke keuken als je voor dit interieur kiest. Mismatch.

De gordijnen…

Hier zijn we ook al uit! Want een huis zonder gordijnen vind ik echt een kale bedoeling. Deze wil ik dus ook zo snel mogelijk ophangen als we in het huis zitten. Een tip is om te kijken of je zware, lichte, doorschijnende of verduisterend wilt, en meet vooral  van te voren goed op! Ik hou van lange gordijnen, die lekker de vloer aan het vegen zijn, en ik hou van natuurproducten.
Beneden worden het dus linnen gordijnen die een beetje kreuken, lekker speels. Boven wordt het waarschijnlijk wat donkerder, maar ook speels, gezien daar het licht beter tegen gehouden moet worden.

linnen

linnen-gordijnen-gerritsma-interieur1-417x338

En dan de lampen…

“Die komen altijd later ’ hoor ik iedereen altijd zeggen. Ben jij het daarmee eens? Laatst ook op een verjaardag van mijn vriendinnetje hoorde ik iemand zeggen: ‘na 2 jaar hebben we nog steeds geen lampen’. Na twee jaar?! Hoor ik dat goed? Wat ongezellig!?
Ik ben het dus totaal niet eens met deze stelling, maar misschien onderschat ik het zelf en kun je inderdaad pas beter aan je lampen beginnen als je interieur er staat. Maar ongezellig is het wel, ja toch? Licht doet zoveel in je huis, het maakt het gezellig en knus. Ik ben iemand die eigenlijk meteen al alles in huis wilt hebben zodat ik pats, boem, meteen met alles klaar ben. De lamp boven de eetkamer tafel hebben we dus al in de pocket, zo ook de lamp voor in de badkamer, slaapkamer, en gang, haha. Bijna, bijna compleet dus. En ik denk zeker wel dat het past bij het interieur die wij gaan creëren. En natuurlijk, kan er soms een mismatch zijn.

Een tip is om veel te kijken in tijdschriften maar ook internet af te struinen, hier staan ook heel vaak goede voorbeelden. Kies vooral de voorbeelden waar ook een interieur omheen is gezet zoals bij deze foto van de hanglampen van lampen24.nl.

6722_MTK_6722214_5

6722_MTK_6722214_6

Zo weet je een beetje of jou interieur matcht met de lamp. Want het is absoluut waar dat het een eye-catcher is.

En dan de vloeren…

Het fijne is dat mijn vriendinnetje vorig jaar ook een nieuwbouw huis heeft gekocht en zij ook een hele leuke smaak heeft. Zij is interieuradviseur, dus dat mag je ook wel van haar verwachten ;). Zie hier overigens haar nieuwe website! Ik zag bij haar een gietvloer, en ik was verkocht. Die wil ik ook! Vooral met vloerverwarming een geweldige match. Het maakt je kamer groter en overzichtelijker (nadeel misschien dat je alles erop ziet en het redelijk glad is).  Wij gaan eigenlijk voor precies diezelfde vloer, lichtgrijs).

DSC_0209

We zijn er nog niet, maar we komen zo al een heel  eind toch? Het zoeken van een partner die ook voor jou smaak gaat is misschien wel het allermoeilijkste, haha. Ik zou zeggen, zoek een balans, ook wij komen er heel goed uit met z’n twee!

Veel liefde,

Pris