Nieuwe rubriek: Hulde aan… de olijfolie! 5

Van sommige dingen in het leven wordt ik heel blij. Eenvoudige dingen waarvan ik het fijn vind dat ze bestaan. Een lichtpuntje.

Ik heb dus besloten om iedere maand een hulde aan iets te doen… dit kunnen materialen, personen, verzorgingsproducten of gedichten zijn. Kortom, alles! Het zijn  namelijk de kleine dingen die het doen en waar we niet vaak genoeg bij stilstaan.

Maar goed.

Deze maand: Hulde aan de olijfolie!

olijfolie

Want olijfolie is op dit moment mijn beste vriend. Ik kan er zeg maar even geen genoeg van krijgen.Helaas heb ik het pas een aantal weken geleden ontdekt, wist ik het maar eerder…

Ik heb namelijk vaak in dit seizoen van het jaar dat mijn huid even niet meer weet of het nou droog of vet moet zijn. Er ontstaat dan een effect die hopeloos is. Vind ik dan, maar niets vervelender dan een super droge of vette huid. Daarnaast is de atmosfeer waar ik in werk niet geheel co2 ecologisch gereguleerd (mijn eigen theorie =)) waardoor mijn huid natuurlijk ook niet meer weet aan welke omstandigheden het moet voldoen. Tot ik ergens las dat olijfolie hierin een remedie kan zijn.

‘Olijfolie is op dit moment de enige oliesoort die nog echt geperst wordten niet verkregen wordt door verhitting of met chemische producten.

Normaal laat ik mij nooit verleiden tot dit soort aanlokkelijke teksten, maar enigszins vond ik het wel waar. Dus ik ben het maar gaan uitproberen.

Iedere ochtend en avond voor het slapen gaan deponeer ik een paar druppels pure extra vergine olijfolie op mijn hand en masseer het goed in mijn gezicht. Het trekt snel in, maar je ruikt wel naar olijfolie.

Resultaat de volgende dag is dat droge eczeemplekken minder lijken en ontstoken plekjes minder worden, mijn huid goed aanvoelt en niet verrimpeld. Het werkt dus ook nog eens anti-bacterieel en verjongend! Olijfolie is natuurlijk ook een natuurproduct zonder toevoegingen. Alle crèmes die ik heb zijn ook op waterbasis. En water is juist niet oké op het moment dat je huid droog is. Schrale lippen worden bijvoorbeeld erger als je er iets opsmeert op waterbasis,.

En voor de echte die-hard is er ook nog oilpulling

Dit is een manier om je lichaam te ontgiften (zeggen ze..).

Ik neem meestal één eetlepel zonnebloemolie in mijn mond en laat het 15 tot 20 minuten door mijn hele mond en mondholten bewegen. Naarmate de minuten verstrijken wordt de olie vermengd met speeksel en steeds dunner. Als de tijd is verstreken spuug ik de olie uit, je slikt het dus niet door. De olie is dan wit van kleur! Bravo: een teken dat je het goed hebt gedaan!

Ik doe dit zeker niet elke dag maar wel met periodes, en ik merk wel dat het iets met mijn lichaam doet, zeker als ik mij een beetje grieperig voel of last heb van mijn keel. Daarnaast worden je tanden er witter van en helpt het tegen pijn aan je tandvlees. Best fijn.

Hoe andere het aanpakken? Kijk eens naar de stralende lach van holistichabits (overigens staat er op haar YouTube kanaal nog meer interessante weetjes van dit kaliber, handig…). Wij zitten op 1 witte lijn. 

Maar goed. Ik snap dat dit niet voor iedereen is weggelegd. En dat mag.! Op dit moment kijkt mijn vriend mij ook weer aan met een blik van; Oilpulling? Gadver!! It’s up to you! Maar olijfolie is natuurlijk ook heerlijk om je broodje in te dopen! En vrij goedkoop….en zelfs in de supermarkt verkrijgbaar, haha.

Ik zeg een hulde aan de olijfolie! Probeer jij het ook?

Oja, het schijnt ook goed te zijn als scheer-olie, haarolie, schrub-olie, maar dat heb ik allemaal nog niet geprobeerd!

Veel liefde, Pris