‘Stel je niet zo aan, kou zit tussen je oren!’ 0

Spontaan bekruipt mij het gevoel hier iets over te willen schrijven. Niet omdat ik hier met vingers van -10 zit te tikken of omdat ik alle blaadjes zwierig van de bomen zie vallen maar om de vaak gehoorde opmerkingen om mij heen. ‘Het is weer tijd voor de winterdepressie’ of ‘heb je de vitamine-D pillen al uit de kast gehaald?’, horen jullie dat ook wel eens in jullie omgeving? Alsof iedereen bij voorbaat al een potje Prozac bestelt.

Dit is ook maar een mind-set, denk ik dan. Sterker nog, het beïnvloed iedereen zijn humeur. Naja, mijn humeur. En ik heb natuurlijk de keus om hier naar te luisteren, of niet.

Daarnaast, het is allemaal ook maar relatief, want misschien win je wel de loterij in de winter,  krijg je die topfunctie, ontdek je nieuwe talenten of beleef je de mooiste momenten.

Op de fiets denk ik wel eens over dit soort dingen na, zeker ook als het regent. Natuurlijk erger ik mij ook aan het feit dat mijn kont voor de komende 2 uur nat is, dat mijn mascara aan mijn lippen hangt en mijn haar eruit ziet alsof ik in een wasmachine heb gezeten, maar het is opzich toch mooi dat de natuur zijn eigen weg gaat, dat er seizoenen bestaan, en het klimaat beslist wat er gaat gebeuren. Oké, natuurrampen daar gelaten. Maar we kunnen ook vaak klagen als het 32 graden is…toch?

Ik heb besloten om de winter te omarmen. Net zoals de herfst en de zomer natuurlijk, maar het is beter ergens positief aan te beginnen, dan bij-voor-baat al te roepen dat je er geen zin in hebt. Ja toch? En dan zien we wel weer verder…
Want natuurlijk bestaat er een kans dat het geen leuke winter wordt, maar dat kan net zo goed in de zomer zijn.

En oké, ik snap dat het best een overgang is , dus voor diegene die echt tips nodig hebben..

Hierbij wat tips voor als je het echhhht koud hebt:

 1. Drink veel thee! Warme dranken werken vaak mee om je vanbinnen warm te houden. Alcohol daarin tegen werkt averechts (naja, voor even dan..)
  Daarnaast is het ook nog eens goed voor de lijn, en je huid.
 2. Draag warme sokken of sloffen.
 3. Wees een beetje actief, waardoor je bloed sneller gaat stromen. Stop bijvoorbeeld nu met achter de computer zitten, en ga lekker stofzuigen. Of een fijne natuurwandeling, dat is tenslotte overal goed voor ;)
 4. Draag niet meer je dunne panty als je naar buiten gaat, en lekkere hoge laarzen.

Oja, en voor als je toch lekker warm binnen zit maar het je dag totaal niet is:

 1. Begin aan een leuke serie!
 2. Doe yoga oefeningen
 3. Ga mediteren (met een warme denken om je heen..)
 4. Koop een lieve poes
 5. Ga naar de bibliotheek en haal een paar leuke chicklits.
 6. Doe de gordijnen dicht, steek een paar gezellige kaarsjes aan.
 7. Online shoppen ;)
 8. Ga lekker naar de sauna.

Maar, de beste tip komt nog uit grootmoeders tijd: ‘Stel je niet zo aan, kou zit tussen je oren!’

De winter komt er aan! En ik heb er zin in!

Jij toch ook!?

Veel liefde, Pris

giphy

<3