Onze eerste ontmoeting met ons huis + tips voor de eerste bezichtiging! 0

Yes! it is!
Eindelijk was het dan zover dat het dagelijkse plaatje waar we naar keken tastbaar werd! En ik kan je vertellen, dat is echt heel erg gek!

In je hoofd maak je al plaatjes en je meet wat in je huidige huis om de maten een beetje in te schatten, maar nu mochten we het dus echt gaan doen.

Vorige week zaterdag om half 3 verzamelden we ons op de bouwplaats. De meeste buren hebben we al ontmoet, maar onze buren aan de rechterkant hadden we nog nooit gezien. Nieuwsgierig dat ik was vroeg ik natuurlijk meteen wie er naast ons kwamen wonen. En ja, daar waren ze! Superleuke, jonge, gezellige mensen! :)

En dan het sein, u mag uw woning in…

Enthousiast liep iedereen zijn huis binnen.  Wauw wat tof!!! Ik was meteen verheugd te zien dat we beneden ook een hangtoilet kregen (hoe gelukkig kun je hiervan worden, haha..) maar in de omschrijving stond een duoblok, en dat leek mij wel heel ouderwets. Het was ook best groot! Hoog vooral, grote deurkozijnen, mooie grote ramen beneden en ze waren eigenlijk al best ver. Tegelwerk in de badkamer en toilet waren ook al halverwege. Alleen de afwerking, gevelstuc, plafond e.d  moet nog gebeuren en het sanitair. Het is heel vreemd want  in je enthousiasme doe je  van alles tegelijk als je binnen bent, er komen ook allemaal andere buren langs en omdat iedereen een ander huis heeft vonden wij het ook wel erg leuk om andere huizen te zien, dus de twee uur die we binnen konden zijn gingen echt heel rap voorbij.  De keukenboer zou onze keuken opmeten maar ik heb geen keukenboer gezien. Bleek achteraf een foutje…en stond hij bij ons huidige adres.. aiiiii! (Inmiddels mocht ik vorige week nog een keer in het huis speciaal voor de keuken, wat ik uiteindelijk helemaal niet erg vond :) )

Na de bezichtiging hebben we nog even een tijdje met onze buren staan kletsen en is de eerste buurt-bbq is al een feit.

Hieronder de foto’s en tips die erg handig zijn voor een allereerste bezichtiging!

  •  Schrijf van te voren op wat je wilt meten en bekijken in je huis. De raamkozijnen zijn een belangrijk punt, maar ook de stopcontacten, waar zitten ze? logische plekken? waar mis ik ze?
  • Neem stoepkrijt mee, hier kun je je meubels mee in tekenen. Handige tip van vriendin lief. We hebben al onze meubels beneden al op de grond getekend. Zo konden we precies zien of het ging passen! en gelukkig past het :)
  • Vergeet je meetlint niet, en een klein opstapje!
  • Maak vooral veel foto’s, ons huis was al helemaal dicht dus hebben geen buizen of vloerverwarming kunnen fotograferen, maar alle hoekjes, dingetjes die uit de grond komen, gaten in de muren, zijn altijd handig om te fotograferen.
  • …..en last but not least, zorg ervoor dat je van te voren goede, heldere afspraken hebt met eventuele werklieden die iets komen bezichtigen of opmeten in je huis. Dit zodat ze niet bij een verkeerd adres staan…. ;)

De foto’s zijn een beetje donker omdat het huis nog helemaal ingepakt staat, over 2 weken gaan ook de steigers weg!

IMG_1277

IMG_1278

IMG_1295

IMG_1297

Veel liefde,
Pris