Van dorpsmeisje naar stadschick 0

Time flies! Alweer twee jaar verder.
Ik weet het nog als de dag van vandaag...

Heel toevallig woonde mijn vriendinnetje om de hoek waar ik die avond gezellig was, dus ja, de moeite om even bij ‘hem’ langs te gaan, die ik heb leren kennen via via, en Facebook, was klein.

Terwijl ik die middag appte dat ik niet zeker wist of ik wel zin had om langs te komen (eigenlijk had ik een gigantische pukkel op m’n voorhoofd maar oké…) nam ik toch die stap.

En dat om de hoek, was nog best even zoeken, en mijn telefoon was leeg…dus ik had meteen een uitdaging. Dwalend door Amsterdam-Oost (en toen was ik nog best dorps hé ;)) is het mij toch gelukt. En stond ik ineens voor een huisbordje met zijn naam. Toeval?

Ik bedoel, Amsterdam was toen niet echt mijn favoriete stad ofzo. Veel te vol. Ik wist nooit precies waar ik was. Ik wilde er eigenlijk nog aan toevoegen dat daar vandaag de dag nog geen verbetering in is gekomen, maar dat is niet waar, haha. Ook ik leer kaartlezen.

En ook ik heb geleerd om van Amsterdam te houden.. We hebben er tenslotte nu een huis gekocht.

En daar stond ik voor zijn deurbel

Ding Dong!

Ik stapte in een knus huisje, met kaarsjes, muziek, en er werd voor mij gekookt. Vegetarisch, want ik hield niet zo van vlees. Alles tot in de puntjes. De klik was er meteen. Evenals, de rust, vertrouwelijkheid, vriendelijkheid, de vragen, de muziek, en zelfs een beetje de spiritualiteit.
Er volgde veel vragen. En een hoop muziek.

En ik ging weg met een gevoel van, jeetje, wat doet deze knakker nou weer op mijn pad!  Ik ben net weer die onafhankelijke chick, met alles op een rij.

Maar goed. Dat heeft een week geduurd. En sindsdien zijn wij alweer twee jaar samen. Naja, oké, ik ben 10 maanden verkast van plek naar plek, had er heel wat auto-toeren op zitten, en woon nu alweer een jaar met deze ‘knakker’ samen. Met veel, heel veel, liefde.

Celebrate love in De Kas!

Ja, wij zij van de dingen vieren. Dus dat deden we! Al een aantal keer zijn wij langs De Kas in Watergraafsmeer gelopen, en besloten hier voor een speciale gelegenheid een keer te gaan eten! Nu hebben we hier altijd wel speciale redenen voor maar, dit keer met ons huis in het verschiet, en twee jaar jubilee kwam het ervan!

Netjes opgedirkt, strak in de lak..want ja, dat hoort hier. Chique tent. Lieten wij ons verassen door de biologische, duurzame kaart. Alles uit de ’kas’ natuurlijk. En spannend wat je voorgeschoteld kreeg. En mocht je nog zin hebben een boek te lezen raad ik je het diner van Herman Koch aan, wat in dit restaurant afspeelt.

10917107_10205071729905319_3176955955630151841_n

Vijf gerechten verder voldaan buiten. Een aanrader! Voor af en toe dan ;)

Heb jij ook wat te vieren?

Veel liefde, Pris