Word je van Facebook ongelukkig? 0

Of stel ik de vraag verkeerd, moet het zijn, mensen zonder Facebook leven gelukkiger?

Geen idee! De laatste tijd wordt hier erg over gespeculeerd (het is natuurlijk ongeveer 5 jaar een trend) en naast mijn weblog doe ik er zelf eigenlijk vrij weinig mee. Wat ik vooral leuk vind aan Facebook is om te zien hoe het met andere mensen gaat, op wat voor pad zij zich op dit moment bevinden en daarnaast eigenlijk ook gewoon ‘nieuwsgierig’. Maar goed, heb ik daar echt Facebook voor nodig. Want klopt dit beeld wel met de werkelijkheid? Frustreert het niet alleen maar?! ‘Kijk haar eens helemaal gezellig zijn met haar gezinnetje’, maar is dit daadwerkelijk zo? Onbewust zal het vast iets met je doen, toch? En heb je daar gedachtes bij.

Want ondanks het feit dat je denkt dat Facebook gewoon even een nonchalante, verstand-op-0-handeling, is waarbij je even een kijkje in iemand anders zijn leven neemt, doen je hersens toch iets met deze informatie en is het niet zo nonchalant meer, toch? Ik meng mijzelf namelijk nooit in discussies. Zoals natuurlijk de afschuwelijke rampen die gebeurd zijn afgelopen tijd, de vliegtuigramp (MH17), de aanslag in Frankrijk en de niet te vergeten Zwarte Pieten discussie…
Maar ondanks dat ik mij er bewust niet in meng, schrik ik soms wel van reacties en acties van andere mensen…of onbewust wordt je toch verplicht ergens goed over na te denken, positief of negatief. Wat ik met de informatie doe is natuurlijk aan mij, en daarnaast zit er een uitknop op mijn iPad, maar toch is het menselijk om ‘nieuwsgierig’ te zijn..

Ik denk dat de grootste emotie ‘jaloezie’ zal zijn. Mensen zijn jaloers op wat andere mensen die dag hebben gedaan. Want natuurlijk heeft iedereen een prachtig leven op Facebook. Goh, had ik die ook maar….

Dus! Een uitdaging… Gebruik Facebook iets minder en ga er zelf op uit om leuke dingen te doen. Lekker koffietje of lunchje? Of sta gewoon wat meer stil bij jezelf. Begin bijvoorbeeld eens aan meditatieavonden, maar dat volgende keer!

Afgelopen zondag heb ik besloten (om te beginnen) een week geen Facebook te gebruiken! Heerlijk! Standaard als ik wakker werd of ging slapen scrollde ik nog even door mijn lijst…en waarom eigenlijk?, wat moet ik op dat moment met die informatie? En mis ik echt iets als ik een week niet kijk?

Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren, tot nu toe bevalt het mij prima! Maar misschien wil ik de nieuwsgierigheid weer terug, of misschien delete ik Facebook wel. Ik ben benieuwd wat ik volgende week denk, dan weer stel ik mijzelf de vraag, word je van Facebook ongelukkig of leven mensen zonder Facebook gelukkiger?

Af en toe iets anders is in ieder geval nooit weg!
Doe je mee?

Veel liefde, Pris