Zo simpel is het bouwen van een huis- prefab bouwen 2

Vorige week hadden wij onze eerste WeBuildHomes bijeenkomst! Superleuk om al onze buren te leren kennen en alvast wat bij te praten! We zijn ook allemaal een beetje in de zelfde leeftijdscategorie, is toch wel fijn. Het meest benieuwd was ik natuurlijk naar de oplevering! En ik kan je vertellen, dat kan al heel snel gaan! (wij blij dat we die keuken al enigszins hebben uitgezocht)

Zo simpel is het bouwen van een huis!

Tegenwoordig worden de huizen allemaal prefab gebouwd (zie filmpje). Nieuwste technologie, liet ik mij vertellen. Wat inhoudt dat je huis eigenlijk in de fabriek al helemaal wordt gemaakt, en op de bouwplaats in elkaar wordt gezet. Bizar toch? Isolatie, kozijnen, ramen, alles is al gemaakt in de fabriek! Zo staan de 10 verschillende huizen al binnen 3 weken, die in een soort domino gebouwd worden ( niet 1 voor 1)….althans het skelet van het huis staat er dan. Het meeste werk zit hem in de kleine dingen in het huis, vloerverwarming, cv….

De meneer van de BVR groep gaf aan dat het bouwen van een huis ongveer in 12 weken kan. Als alles mee zit. 12 weken? 12 weken? Hoor ik het goed? 12 weken! Mijn hersenen rekende uit dat het huis dan ergens in februari klaar zou moeten zijn! Bizar! Dan mogen we wel opschieten! Natuurlijk is er een maar…want de nutsvoorzieningen moeten meewerken en de winter niet al te koud.. Maar goed, stel, stel alles zit mee, stel hè, dan verhuizen we dus al iets sneller dan gedacht :). De eerste paal wordt deze week geslagen! Het skelet staat er over een maand, en verder hou ik je op de hoogte!

Nog even voor diegene die ons rijtje nog niet hadden gezien, zie onder. Mijn lieftallige papa heeft het even in een leuk jasje gestoken, voor het beeld, dit gaat gebouwd worden! (exclusief Ferrari ;)

Veel liefde,

Pris

Droomhuis prisca marc